Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Állatok gondozása- Díszállatok

 

Díszállattartás 

Papagáj:

A leggyakoribb, kalitkában tartott madár a tör­pepapagáj, a kanári és a pinty. A legkedvel­tebb a törpepapagáj, ez a szeretetteljes, könnyen megszelídíthető madárka. Általában megtanítható arra, hogy beszéljen, és a kék, zöld, sárga és fehér különféle változataiban tenyésztik. Vásárláskor élénk, csillogó szemű, jól táp­lált madarat válasszon. A törpepapagájok akár 12 évig is élhetnek, a kanárik általában kilenc, a pintyek viszont csak két és fél évig. Az énekesmadarak között a legnépszerűbb a roller kanári, a leggyakoribb pinty pedig a zeb­rapinty, amelyet fekete-fehér csíkos farkáról és melléről neveztek el.

A kalitkát huzatmentes szobába, a közvet­len napsütéstől védett helyre állítsa. A kalitkát naponta takarítsa ki, az edényeket pedig mossa el.A megfelelő kalitka Olyan kalitkát vá­lasszon, amely elég nagy ahhoz, hogy a ma­dár röpködni tudjon benne, és helyezzen el benne legalább két ülőrudat és az eleség meg a víz számára szolgáló edénye­ket. Ügyeljen rá, hogy a kalitka alján kivehe­tő tálca legyen, amelyet könnyű tisztán tar­tani. A pintyek és törpepapagájok szóra­koztatására tegyen be tükröt, létrát vagy csengőt is.

 

 

Halak:

 

Érvek:

  • A legtöbb halfajta viszonylag olcsón beszerezhető és gondozásuk sem költséges.
  • Etetésük rendszerint könnyű.
  • Választhatunk az egyszerűbb és az igényesebb kialakítású akváriumok közül.

Ellenérvek:

  • A gyermek kora miatt gyakran a szülőre hárul az akvárium karbantartásának a feladata, beleértve a víz megfelelő pH-értékének, hőfokának és nitrogénszintjének fenntartását.
  • A gyermek nemigen fog tudni intenzív kommunikációs viszonyt kialakítani a hallal.

 

 
 

 Statisztika

Online: 2
Összes: 564312
Hónap: 3771
Nap: 111